В Україні набув чинності закон, що списує борги держпідприємствам за електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні набув чинності закон, що списує борги держпідприємствам за електроенергію

Енергетика
602
В Україні 6 серпня вступив в силу закон "Про внесення змін до деяких законів України з питань врегулювання заборгованості за електричну енергію", яким списується заборгованість казенних підприємств за зобов'язаннями з оплати електроенергії в розмірі станом на 1 липня 2011 р. Відповідний закон опублікований в державному виданні "Голос Україні".
Законодавчим актом шляхом внесення змін до закону "Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування підприємств ПЕК" списується заборгованість казенних підприємств, у тому числі тим, які були казенними станом на 1 січня 2011 р., за зобов'язаннями з оплати електроенергії в розмірі станом на 1 липня 2011 р., що є непогашеними на дату набуття чинності закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань врегулювання заборгованості за електричну енергію".
Згідно з пояснювальною запискою, закон спрямований на поліпшення фінансово-економічної ситуації підприємств електроенергетики і казенних підприємств, і позитивно вплине на їх фінансовий стан. У ньому також уточнюється, що оперативна заборгованість держпідприємств за електроенергію складає близько 500 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас