"Нафтогаз України" та італійська Eni підписали угоду про співпрацю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" та італійська Eni підписали угоду про співпрацю

Енергетика
239
Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" та італійська компанія Eni S.р.A. 28 липня підписали Угоду про співробітництво з метою дослідження геологічних властивостей надр України на суші і глибоководної частини Чорного моря. Про це повідомили в управлінні зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України".
У повідомленні наголошується, що угода передбачає можливість участі Eni S.р.A. в розвідці, комерційної розробці, дослідно-промислової та промислової видобутку вуглеводнів на розвіданих територіях.
Як повідомлялося, наприкінці березня Міністерство екології та природних ресурсів України і Eni підписали меморандум про взаєморозуміння.
Нагадаємо, компанія Eni SpA домовилася з британською нафтогазовою компанією Cadogan Petroleum plc, яка має активи в Україні, про покупку часток у Покровської та Загорянської ліцензійних площ в Полтавській області. Довідка УНІАН. Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi) - італійська нафтова і газова компанія. Eni веде діяльність в 70 країнах світу. Добовий видобуток нафти і газу - 1,74 млн. барелів нафтового еквівалента. Доведені запаси - 6,84 млрд. барелів нафтового еквівалента. Компанія веде розвідку і видобуток нафти і газу в Італії, Північній і Західній Африці, Північному морі та Мексиканській затоці, а також є оператором Кашаганського нафтового родовища на Каспії (18,52%) і співоператором газоконденсатного родовища Карачаганак (32,5%).
Компанія володіє мережею АЗС (в основному функціонують під брендом Agip), енергетичною компанією Enipower; має нафтопереробні потужності. Співвласник газопроводу Greenstream, яким здійснюються поставки лівійського природного газу до Європи (головним чином в Італії).
НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають більше 97% газу і нафти в країні.
НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас