Крамаренко: КМДА має намір вводити "картку киянина" з 1 жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крамаренко: КМДА має намір вводити "картку киянина" з 1 жовтня

788
Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір провести експеримент з введення "картки киянина" з 1 жовтня поточного року, повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко на прес-конференції в понеділок.
За його словами, КМДА має намір здійснити інвестиційний конкурс виготовлення та впровадження такої картки. На відміну від банківських карток, "картка киянина" буде оснащена не тільки контактним, але і безконтактним чіпом для проходу комунальний транспорт, додав Крамаренко.
Учасники конкурсу повинні запропонувати таку систему, яка дозволить ввести картку з 1 жовтня для обмеженої кількості пільговиків.
У разі успішної реалізації проекту, він буде введений в повному обсязі для всіх пільговиків столиці з 1 січня 2012 року.
"Картка киянина" передбачатиме надання пільг з проїзду в транспорті, оплаті комунальних і медичних послуг, у тому числі придбання ліків, а також знижки при покупці продуктів.
Для того щоб ця картка могла використовуватися для проїзду в транспорті, в ній буде вмонтований чіп безконтактний для зчитування інформації з картки. Метрополітен і наземні види громадського комунального транспорту будуть обладнані відповідними зчитувальними пристроями.
За словами Крамаренка, КП "Київпастранс" уже здійснило конкурс на придбання таких зчитувальних пристроїв, і їх почнуть встановлювати в автобусах, тролейбусах і трамваях з 4 кварталу поточного року.
За його прогнозом, після запровадження "картки киянина", обсяг пільг на безкоштовний проїзд транспорту повинен скоротитися удвічі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас