Україна отримала платежі за виконання іракського контракту в повному обсязі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна отримала платежі за виконання іракського контракту в повному обсязі

Казна та Політика
518
Українська сторона в повному обсязі отримала оплату за вироблену в рамках реалізації контракту з Іраком бронетехніку, заявляють в держконцерні (ДК) "Укроборонпром".
"Контракт між Україною та Іраком на поставку бронетехніки виконується в цілому згідно з графіком. Українські виробники, зокрема, Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова, а також ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" отримали платежі за вироблену техніку в повному обсязі", - йдеться в отриманому агентством "Інтерфакс-Україна" у понеділок заяві прес-секретаря генерального директора ДК "Укроборонпром" Юлії Стрижкіна.
За її словами, поширена рядом ЗМІ інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак генеральному директору ДК "Укроборонпром" Д. Саламатін не відповідає дійсності.
"Чинна віза Республіки Ірак стоїть у закордонному паспорті Д. Саламатіна", - заявила Ю. Стріжкіна.
Інформація про нібито відмову іракської сторони у видачі в'їзної візи в Ірак голові ДК "Укроборонпром" Д. Саламатіну для участі в переговорах про хід виконання іракського збройового контракту раніше поширив ряд ЗМІ.
Ще раніше, в липні, у Харківській ОДА заявляли про затримку іракською стороною платежів за поставлену в рамках контракту техніку.
У 2009 році дочірнє підприємство держкомпанії "Укрспецекспорт" - держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" уклала контракт з Іраком на суму понад $550 млн, який, як передбачається, має стати одним із серії готуються у сфері ВТС між Україною та Іраком.
Контракт передбачає постачання протягом 3-3,5 років більше 400 одиниць бронетехніки, зокрема БТР-4, 6 легких транспортних літаків Ан-32, а також проведення послуг з ремонту авіаційної техніки.
Серед основних виконавців контракту виступають Харківське конструкторське бюро машинобудування ім.Морозова (ХКБМ), Харківське конструкторське бюро двигунобудування (ХКБД), держпідприємство "Завод ім. Малишева" (Харків), ДП "Антонов" (Київ). Початок поставок авіатехніки намічено на 2011 рік.
Перша партія бронетехніки в складі 26-ти машин БТР-4, 2-х машин технічного обслуговування та ремонту, 2-х тренажерів для підготовки екіпажів бронетранспортерів відвантажена іракському замовнику 20 квітня. За даними української сторони, 29 травня бронетехніка прибула в іракський порт Ум-КАССР.
За погодженням сторін, строки поставки першої партії, які планувалися раніше на кінець 2010 року, були зміщені у зв'язку з проведенням програми випробувань нової техніки в повному обсязі - на відповідність тактико-технічним завданням (ТТЗ).
ДК "Укрспецекспорт" та її "дочки", включаючи ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" з грудня 2010 року, а ХКБМ з січня 2011 року, входять до складу держконцерну "Укроборонпром".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас