NASA взялося за вивчення Юпітера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA взялося за вивчення Юпітера

440
5 серпня з космодрому на мисі Канаверал у США стартувала ракета-носій Atlas V, яка вивела на орбіту міжпланетну станцію Juno для вивчення Юпітера.
Juno ("Юнона"), запущена в рамках місії NASA, повинна вийти на орбіту газового гіганта в серпні 2016 року. Протягом року станція буде вивчати магнітне поле планети і її місяця.
Крім цього, апарат завдяки полярній орбіті зможе вивчити полярні сяйва планети - найсильніші в Сонячній системі, повідомляє ТСН.ua.
Зібрана інформація повинна допомогти вченим досліджувати атмосферу Юпітера і краще зрозуміти процеси його формування, а також перевірити гіпотезу про наявність у нього твердого ядра. В цілому "Юнона" здійснить 33 витка навколо планети.
Нинішня місія стане дев'ятою за рахунком відправленої NASA до Юпітера. Її вартість становить близько 1,1 мільярда доларів.
Juno - друга місія програми New Frontiers, першим проектом якої став зонд New Horizons, що летить зараз до Плутона.
Станція Juno важить не більше 3,6 тонни, близько половини її припадає на паливо, яке несе з собою апарат. На шляху до Юпітера зонд не буде "впадати в сплячку", оскільки йому доведеться виконати ряд маневрів з коректування орбіти. У 2013 році зонд повернеться до Землі, щоб застосувати її тяжіння для "розгону" до Юпітера.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас