Moody's: Валютна інтервенція Японії негативне впливає на кредитні рейтинги країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's: Валютна інтервенція Японії негативне впливає на кредитні рейтинги країни

406
Валютна інтервенція, розпочата урядом і Центробанком (ЦБ) Японії для стабілізації курсу ієни, робить негативний вплив на кредитні рейтинги країни. Відповідна позиція експертів міжнародного рейтингового агентства Moody's Investors Service міститься в щотижневому звіті Weekly Credit Outlook. У ньому наголошується, що дані кроки разом з поданим розширенням програми купівлі активів не принесли бажаного результату і не змогли запобігти подальшому зміцненню національної японської валюти.
Нагадаємо, 4 серпня 2011 р. Міністерство фінансів і Центробанк Японії зробили валютну інтервенцію . Спочатку ці дії призвели до ослаблення ієни, відзначає агентство в щотижневому звіті. Проте наступного дня ефект від валютної інтервенції розсіявся, поставивши під загрозу процес економічного відновлення країни.
Дії уряду і ЦБ Японії були спрямовані на те, щоб знизити тиск на експортерів (це була третя валютна інтервенція влади за 11 місяців і перша з 18 березня 2011 р.). Уряду вдалося знизити курс ієни до рівня 80 ієн/дол. проти 77,1 ієни/дол. до початку валютної інтервенції. Однак до кінця робочого дня 5 серпня 2011р. єна змогла відіграти втрати і піднятися до позначки 78,5 ієни/дол.
Крім того, Банк Японії зробив додаткові дії, а саме розширив свою програму купівлі активів з 10 трл ієн (близько 2% ВВП) до 50 трлн ієн. До даних дій японський Центробанк підштовхнула необхідність подальшого пом'якшення монетарної умов через несприятливе впливу подій в Європі та США на японський бізнес-клімат.
Між тим готовність до скоординованих дій може підвищити довіру інвесторів до японських політиків, відзначає Moody's. Водночас, на жаль, для останніх, сильні сторони Японії, які рятують його від погіршення обстановки на ринку (йдеться про профіцит поточного рахунку платіжного балансу і регулярний приплив капіталу), залучають інвесторів, які шукають притулку в "тихій гавані" в період неспокійної обстановки в Європі і США. І все ж ресурсів уряду Японії може виявитися недостатньо для того, щоб протистояти тиску на світових фінансових ринках, говориться в повідомленні Moody's.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас