Найбільший український виробник хліба продав облігації на 50 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший український виробник хліба продав облігації на 50 млн гривень

Фондовий ринок
623
ПАТ Концерн Хлібпром завершило розміщення облігацій серії F на суму 50 млн грн зі строком погашення у травні 2017 року і півторарічною офертою.
Про це повідомили в ІК Concorde Capital, яка виступила андеррайтером випуску. Як наголошується, фактична ставка залучених коштів склала 14,9%.
Навесні цього року також були розміщені облігації серії Е на суму 50 млн грн, таким чином через новий облігаційний випуск Концерн Хлібпром залучив 100 млн грн. Покупцями виступили локальні інвестиційні фонди, страхові компанії, комерційні банки, фонди-нерезиденти, а також українські приватні інвестори.
Залучені кошти компанія планує направити на поповнення запасів зерна, розвиток сегменту бізнесу з виробництва та реалізації заморожених хлібобулочних виробів, а також на часткове рефінансування кредитів.
"На сьогоднішній день Концерн Хлібпром - один з найбільш якісних емітентів у другому ешелоні корпоративного сектора, до того ж, у компанії за п'ять років склалася позитивна історія роботи на публічних ринках капіталу. Останній фактор відіграє істотну роль і дозволяє компанії залучати кошти через облігації за вартістю навіть нижчою за заставні кредити", - зазначив Андрій Герус, керівник департаменту консалтингу ІК Concorde Capital.
ПАТ Концерн Хлібпром є третім найбільшим виробником хліба в Україні (частка ринку: 8%). Основна діяльність: виробництво та продаж хліба, заморожених і кондитерських виробів через роздрібні мережі і власні магазини (114 на травень 2010). Присутній у п'яти західних і центральних областях України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас