За три роки держборг Росії збільшиться в три рази — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За три роки держборг Росії збільшиться в три рази

Казна та Політика
860
Державний борг Росії найближчим часом буде збільшуватися більш ніж на два трильйони рублів в рік і до кінця 2014 року становитиме 12 трильйонів рублів.
Про це пишуть російські ЗМІ, яким вдалося ознайомитися з проектом запозичень на 2012-2014 роки, розробленим Міністерством фінансів РФ.
Усього за три роки обсяг запозичень може збільшитися в три рази і досягти 17% ВВП. Влітку 2010 року міністр фінансів Олексій Кудрін заявляв, що до 2015 року держборг складе 14% ВВП, повідомляє Lenta.ru.
У документах Мінфіну також сказано, що велика частина коштів буде займатися не на зовнішніх ринках, а на внутрішньому. Для цього Мінфін запланував лібералізувати борговий ринок, зокрема, розширити коло інвесторів, які можуть вкладати кошти в держпапери. Крім того, чиновники найближчими роками мають намір підвищити ліквідність боргового ринку.
Різко збільшувати обсяг запозичень Росії доведеться через дефіцит бюджету. За даними ЗМІ, 90% дефіциту буде компенсуватися саме за рахунок збільшення держборгу.
Нагадаємо, в 2010 році Росія вперше за 10 років вийшла на ринок зовнішніх запозичень, розмістивши доларові облігації на загальну суму в 5,5 мільярда доларів. Після цього російські чиновники розчарувалися в зовнішніх ринках і вирішили значно скоротити план з розміщення паперів в іноземній валюті.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас