Ціни на нафту падають після пониження агентством S&P кредитного рейтингу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту падають після пониження агентством S&P кредитного рейтингу США

Енергетика
847
Світові ціни на нафту в понеділок знижуються в межах 2,6-3,2% після заяви агентства Standard & Poor's (S&P) про перше в історії зниження довгострокового кредитного рейтингу США з максимального рівня "ААА" до "АА+" з "негативним" прогнозом. Про це свідчать дані торгів. США є найбільшим споживачем енергоресурсів в світі.
Вартість вересневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку за станом на 7:11 мск знизився на 2,850 долара, або на 3,28%, до 84,030 долара за барель. Ціна вересневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent втратила 2,930 долара, або 2,680%, впавши до 106,440 долара за барель.
"Цього тижня ми не чекаємо на велику кількість хороших даних, і ми вважаємо, що цей тиждень буде скоріше негативним", - сказав агентству Bloomberg Джонатан Барратт, керівний директор Commodity Broking Services Pty в Сіднеї. Раніше він прогнозував, що в поточному році середня ціна бареля нафти в Нью-Йорку складе порядку 100 доларів.
Тим часом негативну реакцію світових фондових і сировинних ринків дещо пом'якшили заяви міністрів фінансів і керівників центробанків країн "великої сімки", зроблені в понеділок до відкриття торгів в Азії.
Зокрема, представники G7 заявили про свою готовність докласти зусиль для досягнення стабільності на світових фондових ринках після зниження S&P рейтингу США. Глави фінансових відомств також відзначили негативний вплив на світову економіку надмірної волатильності ринків. Як заявив міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода, "велика сімка" в наступні тижні продовжить обговорювати проблему стабілізації світових ринків.
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) в ніч на суботу знизило вперше в історії довгостроковий кредитний рейтинг США з максимального рівня "ААА" до рівня "АА+" на тлі побоювань, пов'язаних зі зростанням дефіциту бюджету країни. Прогноз із рейтингу - "негативний", що означає можливе зниження в найближчі 1-1,5 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас