Берлусконі хоче змінити конституцію Італії, щоб досягти збалансованого бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі хоче змінити конституцію Італії, щоб досягти збалансованого бюджету

Казна та Політика
254
Уряд Італії має намір внести зміни в конституцію країни, які будуть спрямовані на лібералізацію економіки і дозволять досягти збалансованого бюджету до 2013 року. Як оголосив прем'єр-міністр Сильвіо Берлусконі, уряд має намір внести в основний закон країни "принцип збалансованості бюджету", а також запропонувати низку заходів з лібералізації економіки, надавши підприємцям більше свободи за принципом "все, що не заборонено законом - дозволено".
"Ми будемо працювати над тим, щоб якомога швидше через парламент внести до конституції принцип збалансованості бюджету", - сказав він.
Берлусконі висловив сподівання, що відповідні зміни будуть зроблені найближчим часом. Для цього, за його словами, уряд звернеться в обидві палати національного парламенту з офіційним запитом якомога швидше розпочати роботу, незважаючи на літні канікули, що почалися буквально два дні тому.
Як зазначають у цьому зв'язку місцеві ЗМІ, голова нижньої палати національного парламенту Італії Джанфранко Фіні вже заявив, що парламентські комісії зможуть зібратися наступного тижня для розгляду антикризових заходів. У свою чергу міністр фінансів Італії Джуліо Тремонті, який також брав участь у прес-конференції, пояснив, що запропоновані урядом заходи зі зростання і розвитку економіки призведуть до реформи ринку праці. "Цей важливий документ уже готовий, він буде представлений представниками соціальних інститутів і потім буде розглянутий сенатом", - сказав Тремонті.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас