Донецьк вважає достатнім обмеження продажу алкоголю за віковим цензом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Донецьк вважає достатнім обмеження продажу алкоголю за віковим цензом

237
Начальник управління споживчої інфраструктури та агропромислового розвитку Донецької міської ради Геннадій Ткаченко вважає, що санкцій, передбачених законом про заборону продажу спиртних напоїв неповнолітнім, наразі достатньо для наведення відповідного порядку в Донецьку.
"Зараз дуже активно діє стаття про заборону продажу спиртного неповнолітнім. Порушників змушують платити відчутні штрафи, можуть реально призупинити ліцензію на торгівлю. Враховуючи те, що основні нарікання ми отримуємо у зв'язку з продажем алкоголю неповнолітнім, для наведення порядку цього достатньо", - сказав Ткаченко.
При цьому він поскаржився, що додаткові спроби обмежити торгівлю алкоголем в місцях підвищеного соціального ризику, наприклад, на зупинках громадського транспорту, поблизу лікарень і навчальних закладів, - заняття вкрай важка і невдячна.
"Ми намагалися заборонити торгівлю спиртним на зупинках громадського транспорту. Нам сказали: потрібно вказати, на яких саме зупинках. Ми вказали, нам відповіли: кому саме ви хочете заборонити торгувати? Ми відповіли: забороняємо торгівлю ПП Іванова, завтра це вже - ПП Петрова. І все можна починати спочатку", - підкреслив Ткаченко.
За словами чиновника, міська влада також цікавилася, але так і не змогла дізнатися, чи вдалося органам місцевого самоврядування в інших регіонах обмежити торгівлю спиртним.
Як повідомляло агентство, Міністерство економічного розвитку і торгівлі розробило проект постанови Кабінету Міністрів про скасування повноважень органів місцевого самоврядування щодо визначення місць, в яких обмежується роздрібна торгівля алкогольними напоями.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас