Кабмін схвалив реформування держуправління автомобільними дорогами до 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив реформування держуправління автомобільними дорогами до 2015

163
Кабінет Міністрів схвалив зміни до концепції реформування державного управління автомобільними дорогами, які передбачають проведення реформ у цій галузі в 2011-2014 роках.
Про це йдеться в розпорядженні уряду № 739 від 3 серпня.
Попередня редакція згаданої концепції (від 20 серпня 2008 року) передбачала проведення реформування управління дорогами загального користування в 2008-2011 роках, у тому числі - ліквідацію Державної акціонерної компанії "Автомобільні дороги України".
Згідно нової редакції концепції, ДАК "Автомобільні дороги України" буде не ліквідована, а реорганізована зі створенням на її базі державних підприємств, частина з яких може бути приватизована.
На першому етапі реформ (2011-2013 роки) передбачається розділити автомобільні дороги на дороги державного значення та дороги місцевого значення, удосконалити систему контролю технічного стану доріг та якості дорожніх робіт, визначити в законодавстві повноваження центральних і місцевих органів влади з управління дорогами.
Передбачається також створити інформаційно-аналітичну систему управління дорожнім господарством, яка дозволить взаємодіяти підприємствам дорожнього господарства на всіх рівнях управління.
На другому етапі (2013-2014 роки) передбачається реорганізувати ДАК "Автомобільні дороги України", забезпечити укладення довгострокових договорів про зміст доріг державного значення та передати дороги місцевого значення до сфери управління Ради міністрів Криму, обласних та Севастопольської міської державних адміністрацій.
Як повідомляло агентство, 3 червня Кабмін затвердив концепцію цільової програми розвитку автотранспорту вартістю 57,9 млрд гривень до 2015 року.
У червні "Укравтодор" прогнозував передачу в управління місцевій владі 123 тис. км доріг з перебувають у його віданні 169,5 тис. км; за іншими дорогами (46,5 тис. км) буде закріплений статус доріг державного значення.
Відповідно до закону "Про автомобільні дороги", вони діляться на дороги загального користування, вулиці та дороги міст та інших населених пунктів, відомчі (технологічні) дороги та дороги на приватних територіях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас