Royal Bank of Scotland зазнав збитків через списання боргів грецьких — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Royal Bank of Scotland зазнав збитків через списання боргів грецьких

Казна та Політика
238
У першому півріччі Royal Bank of Scotland - один з найбільших банків Великобританії - зазнав збитків розміром 1,4 млрд фунтів стерлінгів.
Як повідомляє Reuters, невтішний фінансовий результат фінустанови обумовлений необхідністю покривати збитки, пов'язані з борговими проблемами Греції. Багато європейських банків нині змушені змиритися з тим, що частина грецьких облігацій не будуть погашені або будуть викуплені з великим дисконтом. Це передбачено планом порятунку економіки Греції, схваленим європейськими лідерами і представниками приватного бізнесу.
Royal Bank of Scotland вже списав 733 млн фунтів стерлінгів, щоб покрити ймовірні збитки. Усього в портфелі RBS є грецькі цінні папери на суму 1,45 млрд фунтів стерлінгів.
Нагадаємо, нині 84% акцій RBS належить британському уряду.
Торік повідомлялося, що Royal Bank of Scotland має намір скоротити 2,6 тисячі робочих місць в британських відділеннях.
Напередодні Reuters повідомив з посиланням на три джерела, що другий за величиною банк Німеччини Commerzbank незабаром повідомить про списання близько $1 млрд з інвестицій у держоблігації Греції. До цього про списання грецьких боргів повідомили великі французькі банки BNP Paribas і Societe Generale.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас