У США рекордно виріс попит на корпоративні облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США рекордно виріс попит на корпоративні облігації

Фондовий ринок
392
У США рекордно виріс попит на корпоративні облігації. Основні вимоги до емітентів таких облігацій - низьке короткострокове боргове навантаження і хороші запаси коштів на поточних рахунках в банках, повідомляє RBC Daily.
На тлі проблем з державними фінансами інвестори все частіше шукають тиху гавань не в облігаціях американського Мінфіну. У США все більше коштів спрямовується в бонди компаній, які зібрали рекордні запаси готівкових коштів на випадок нового фінансового шоку. Цьому сприяє ультрам'яка політика ФРС, відзначають експерти.
Прибутковість бондів американських компаній з рейтингами інвестиційного рівня в середу досягла історичного мінімуму в 3,42%, свідчить зведений індекс Barclays Capital. Це на 5 базисних пункту (б.п.) нижче за попереднє дно, досягнутн у листопаді 2010 року. Попит на облігації надійних корпоративних позичальників у США різко виріс на тлі стурбованості інвесторів держфінансами США, побоюваннями повторного спаду в американській економіці і боргових проблем в зоні євро.
Зростання інтересу до корпоративних бондів в США пояснимо, особливо в світлі того, що над суверенним рейтингом країни нависала реальна загроза пониження, що автоматично призвело б до падіння вартості держпаперів. Корпорації, в свою чергу, з часів закінчення кризи зібрали рекордний запас готівкових коштів і практично не мають короткострокових боргів. За даними Moody's, американські корпорації мають зараз 1,24 трлн. дол.
"Враховуючи, що американські компанії зібрали стільки коштів, вони приваблюють інвесторів як тиха гавань. При цьому кредитна якість американських компаній краща, ніж європейських. За останній квартал у них була хороша прибутковість, вони збільшили продажі. Крім того, в США склався наступний тренд: кількість компаній, які покращують свій рейтинг, більша, ніж тих, у кого він знижується. Інвестори приділяють цьому належну увагу", - сказав стратег з облігацій Julius Baer Маркус Алленспах.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас