У Греції оголошено про регулювання цін на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Греції оголошено про регулювання цін на бензин

Енергетика
369
Регулювання цін на автомобільний бензин введено в суботу на багатьох грецьких островах у зв'язку з розповсюдженою спекуляцією в розпал туристичного сезону, повідомило міністерство розвитку і міністерство енергетики країни.
Максимальні роздрібні ціни введені на популярних у туристів Додеканезьких островах (Родос, Кос та інші), на Кікладських островах (Парос, Наксос, Міконос, Санторін) і на острові Хіос. Так, на Додеканезькому архіпелазі аж до особливого розпорядження заборонено продавати літр звичайного бензину дорожче, ніж за 1,704 євро за літр, на Кікладських островах бензин буде коштувати не дорожче 1,705 євро, а на Хіосі не дорожче 1,719 євро. Встановлені обмеження також і на оптові ціни.
Федерація власників автозаправок висловила невдоволення рішенням влади, назвавши його "неприйнятним і волюнтаристським". Автозаправники деяких островів, перш за все Коса, погрожують оголосити страйк, стверджуючи, що купують бензин в оптовиків практично за відпускними цінами і працюють собі в збиток.
Бензин подорожчав в Греції за останні два роки майже в два рази через зростання світових цін на нафту, а насамперед через стрімке підвищення податків урядом. Наразі відпускні ціни на бензин в ряді областей країни перевищують 1,8 євро за літр.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас