У Києві пограбували інкасаторів на 2 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві пограбували інкасаторів на 2 мільйони гривень

Кримінал
1410
У Києві вчинено розбійний напад на інкасаторський автомобіль одного з комерційних банків столиці. Зловмисники забрали близько двох мільйонів гривень, постраждалих немає.
Як повідомили Інтерфаксу-Україна в суботу в ЦГЗ ГУ МВС України в Києві, о 8:53 по лінії 102 надійшла інформація про те, що на вулиці Сабурова 2а районі ТЦ "Метро" вчинено розбійний напад на інкасаторський автомобіль приватного комерційного банку Києва.
На місце інциденту виїхало керівництво главку міліції, слідча оперативна група і експерти, попередньо встановлено, що зловмисники на 2 машинах заблокували рух автомобіля інкасації, зокрема один з автомобілів вчинив лобове зіткнення з інкасаторами. Після цього до автомобіля інкасаторів підбігли 4 невідомих в масках з предметом, схожим на зброю, розбили пасажирське скло автомобіля, і погрожуючи застосуванням зброї змусили інкасаторів вийти з авто. Після цього нападники забрали близько 2 мільйонів гривень з інкасаторської машини і зникли на іномарці, другий автомобіль зловмисників, який учинив лобове зіткнення з машиною інкасації залишився на місці пригоди.
У зв'язку з тим, що трапилося в Києві введено спеціальний план, орієнтування передані всім постам ДАІ в країні. Деснянське райуправління міліції Києва порушило кримінальну справу за статтею 187 "розбій" КК України. В главку підкреслили, що ніхто з інкасаторів не постраждав. "Все обійшлося без жертв і без стрілянини, силу і зброю зловмисники не застосовували", - зазначили в главку.
Також у столичній міліції підкреслили, що правоохоронці вкотре наполягають на тому, щоб керівництво банків дотримувалися норм законодательтсва в частині вимог до інкасаторських автомобілів, а також відповідної підготовки людей, що перевозять великі суми грошей. У главку зазначили, що такі автомобілі повинні бути броньованими, а інкасатори повинні бути озброєні. В даному випадку, як і в абсолютній більшості випадків перевезення грошей, такого не було.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас