На ринку нерухомості Кіпру посилюється криза — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ринку нерухомості Кіпру посилюється криза

Нерухомість
477
Ситуацію, яка склалася на ринку нерухомості Кіпру, аналітики називають "національним лихом". Згідно з останніми даними земельного департаменту, продажі житла на острові знижуються 13 місяців поспіль.
У липні 2011 року на Кіпрі власників змінили 605 об'єктів нерухомості. Для порівняння: водночас рік тому на острові пройшло 797 угод. В цілому, за перше півріччя кількість продажів знизилася на 19,7% у річному вирахуванні, передає Cyprus Property News.
У липні продажі впали у всіх регіонах країни. У найжалюгіднішому стані був ринок нерухомості Пафосу - там пройшло на 39,3% менше операцій, ніж рік тому. У Нікосії кількість продажів скоротилося на 33,7%, в Лімассолі - на 18,4%, в Фамагусте - на 8,3%, в Ларнаці - на 7%.
Представники Федерації забудовників Кіпру повідомляють, що обороти в галузі неухильно знижуються, девелоперські компанії заморожують свої проекти, а рівень безробіття швидко зростає. Фахівці вважають, що якщо негайно не вжити заходів щодо виведення ринку нерухомості з кризи, то негативний вплив будівельного сектора на економіку країни виявиться "трагічним".
Продажі нерухомості на Кіпрі іноземцям також скорочуються. У липні нерезиденти придбали всього 122 об'єкта, що на 26,9% менше, ніж рік тому.
Аналітики відзначають, що протягом перших п'яти місяців 2011 року продажі нерухомості зарубіжним покупцям були на 17% вище, ніж у 2010 році. Проте різкий спад активності в червні і липні призвів до того, що за перше півріччя іноземці придбали на 0,3% менше житла, ніж за аналогічний період минулого року.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас