Посла Франції відкликають з України за висловлювання про судовий процес над Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посла Франції відкликають з України за висловлювання про судовий процес над Тимошенко

2264
Посол Франції в Україні Жак Фор незабаром залишить свій пост, а до Києва вже доставлений запит на агреман для його наступника, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичному корпусі, акредитованому в Києві.
Серед можливих причин такого рішення джерела в дипломатичних колах називають невдоволення офіційного Парижа тим, що Ж. Фор недавно дозволив собі публічні оцінки судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, що викликало невдоволення в українському зовнішньополітичному відомстві.
"Традиційно посли у Франції, в якій останніми роками також відбувалася низка гучних процесів над колишніми високопоставленими чиновниками, уникають заяв, які можна було розцінити, як втручання у внутрішні справи. Демонстративна виваженість у тих питаннях, які безпосередньо не шкодять національним інтересам Франції, є класичною лінією французької дипломатії. Очевидно, Жак Фор дозволив собі більше, ніж вважають прийнятним в Парижі", - пояснив співрозмовник агентства.
При цьому він додав, що сам французький посол був обурений тим, що його недипломатичні вислови, які він дозволив собі на закритому експертному заході, широко розповсюдила прес-служба партії "Батьківщина", яка таким чином "зробила йому ведмежу послугу".
Як повідомлялося, Ж. Фор раніше заявив, що судовий процес щодо "газової справи" проти Ю. Тимошенко є політичним. "Я не хотів коментувати цей суд, але хочу сказати, що у Франції склалося таке враження, що, на жаль, процес над Юлією Тимошенко дуже далеко від права, але дуже близько до політики", - процитувала прес-служба "Батьківщини" слова дипломата.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас