Росії не вистачило грошей на карту Сочі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росії не вистачило грошей на карту Сочі

Казна та Політика
347
Росії не вдасться створити першу в країні геоінформаційну 3D-систему для цілого міста. "Олімпбуд" і влада міста Сочі планували створити план всього Сочі в рамках розробленої держкорпорацією моделі управління олімпійськими об'єктами вартістю близько 970 мільйонів рублів. Однак, як пише газета "Коммерсант", пізніше "Олімпбуд" відмовився виділити кошти місту.
Газета пише, що розробка геоінформаційної системи для всіх споруд майбутньої Олімпіади в Сочі в форматі 3D передбачена програмою будівництва олімпійських об'єктів. При цьому виконавцем робіт затверджена держкорпорація "Олімпбуд". У системі повинні враховуватися геодезичні та картографічні відомості, контури споруд, ситуації та інше.
Систему, розроблену тільки для об'єктів до Олімпіади, держкорпорація оцінила приблизно в 970 мільйонів рублів. Розрахунки витрат на приєднання міста до системи не називалися.
Пізніше з'ясувалося, що створити єдину 3D-модель міста не можна. Газета пише, що в міста вся інформація знаходиться на паперових носіях, тому підключити їх до інформаційної системи неможливо.
Самостійно перевести у формат 3D всю територію міста муніципалітет був не в силах, тому попросив виділити кошти на оцифровку федеральну владу. При цьому запитаний бюджет виявився в 14 разів скромнішим, ніж було потрібно "Олімпбуду" (близько 70 мільйонів рублів).
Загальні витрати на проведення Олімпійських ігор оцінюються в 195 мільярдів рублів. Втім, газета "Коммерсант" раніше писала, що тільки субсидії держкорпорації "Олімпбуд", що будує олімпійські об'єкти, до 2013 року складуть 271,5 мільярда рублів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас