У США фармацевти на шахрайстві з рецептами заробили 60 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США фармацевти на шахрайстві з рецептами заробили 60 мільйонів

272
В американському штаті Мічіган розкрита одна з найбільших схем з нелегального заробітку на продажі рецептурних препаратів, пише Detroit Free Press.
У кримінальній справі фігурують 26 осіб, замішаних в шахрайстві за участю більше 20 аптек. Серед обвинувачених 12 фармацевтів, чотири лікарі, психолог і бухгалтер.
Як випливає з обвинувального висновку, спрямованого до окружного суду, учасники схеми виписували без медичних показань рецепти на препарати, які містять психотропні речовини, такі як "оксиконтин" (оксикодон уповільненого вивільнення), "Вікодин" (гідрокодон з парацетамолом), "Ксанакс" (алпразолам) і сироп від кашлю з кодеїном.
З кожного рецепта лікар, що виписав його, і пацієнт, який погодився придбати препарат за медичною страховкою, отримували виплату від страхової компанії. За словами спеціального агента Детройтського польового підрозділу Управління в боротьбі з наркотиками США Роберта Корсо таким способом було нелегально придбано понад шести мільйонів доз психотропних засобів, що принесло шахраям десятки мільйонів доларів.
За даними слідства, 49-річний фармацевт Бабубхай Пател через підставних осіб володів більш ніж 20 мічіганськими аптеками. За допомогою хабарів, відкатів і т.п. він переконував місцевих лікарів виписувати пацієнтам непотрібні рецепти і направляти їх за ліками в підконтрольні аптеки. Рахунки за препарати прямували в страхові компанії, в першу чергу в системи державного медстрахування Medicare і Medicaid.
Як стверджує звинувачення, через цю злочинну схему Medicare було завдано збитків в 37,7 мільйона доларів, а Medicaid - 20,8 мільйона доларів, пише МедПортал.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас