Уряд оцінює витрати на програму розвитку автотранспорту до 2015р в 58 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд оцінює витрати на програму розвитку автотранспорту до 2015р в 58 млрд грн

Казна та Політика
134
Кабінет міністрів України оцінює обсяги фінансування державної цільової економічної програми розвитку автомобільного транспорту до 2015 року у 57,9 млрд грн.
Згідно з розпорядженням уряду № 732-р від 3 серпня, стверджує концепцію зазначеної програми, у тому числі 2,5 млрд грн передбачається виділити з державного бюджету, 55,4 млрд грн - з інших джерел.
Документ зобов'язує Міністерство інфраструктури розробити та подати на розгляд Кабміну проект програми протягом шести місяців.
Згідно з затвердженою концепцією програми, наразі близько 70% рухомого складу є технічно або морально застарілим, а 50% автобусів експлуатуються понад 10 років.
"Проблемним питанням залишається компенсація втрат доходів автомобільних перевізників від транспортування пільгових категорій громадян, а також визначення реальних обсягів таких втрат", - говориться в розпорядженні.
У документі також сказано, що на сьогодні автомобільний транспорт викидає в атмосферу 95% шкідливих речовин, що надходять від пересувних джерел забруднення.
У результаті реалізації програми уряд очікує на підвищення ефективності, якості та рівня безпеки перевезення пасажирів та вантажів, надання послуг з перевезення в сільській місцевості осіб з обмеженими фізичними можливостями, зниження на 10% втрати палива та інших енергоресурсів, зменшення шкідливого впливу транспорту на навколишнє середовище, розвитку конкуренції на зазначеному ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас