Країни-члени МВФ висловили довіру Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Країни-члени МВФ висловили довіру Лагард

Кримінал
269
Країни-члени Міжнародного валютного Фонду (МВФ) висловили довіру главі фонду Крістін Лагард, проти якої французький суд вирішив порушити справу , повідомляє Agence France-Presse.
Як повідомлялося раніше, Французький Суд республіки ухвалив порушити справу про перевищення посадових повноважень, серед підозрюваних - колишній міністр фінансів країни, а нині глава МВФ Крістін Лагард.
З урахуванням особливостей французької судової системи розгляд, найімовірніше, триватиме роки, тому принаймні в короткостроковій перспективі чолі МВФ нічого не загрожує.
Звинувачення підозрює Лагард в можливому перевищенні посадових повноважень при судових розглядах навколо продажу близьким до президента Ніколя Саркозі французьким бізнесменом і політиком Бернаром Тапі компанії Adidas в 1993 році.
Для здійснення цієї операції було створено спеціальний консорціум, яким керував банк Credit Lyonnais, який частково належав державі. Після завершення операції Тапі звинуватив банк у махінаціях і зажадав виплати компенсації завданої йому шкоди.
Після довгих розглядів у 2007 році Лагард, будучи міністром економіки і фінансів Франції, розпорядилася передати справу Тапі в арбітраж, щоб прискорити розгляд питання. У липні 2008 року арбітражний суд своїм рішенням зобов'язав одну з державних фінансових структур виплатити Тапі відшкодування збитків розміром 240 млн євро, а також близько 100 млн у вигляді відсотків і 45 млн за моральний збиток.
Рішення про виплату компенсації призвело до скандалу, представники опозиційної Соціалістичної партії звинуватили владу у втручанні в судовий розгляд і надання тиску на судову систему. Крім того, вони були незадоволені тим, що несприятливе для держави рішення не було оскаржене у вищій інстанції.
У травні 2011 року головний прокурор при касаційному суді Жан-Луї Надаль, вивчивши запит соціалістів, схвалив рішення скликати комісію з розгляду звернень Суду республіки, який уповноважений проводити розслідування, пов'язані зі зловживаннями членів уряду при виконанні ними своїх обов'язків.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас