Нардеп: Депутати не можуть працювати на громадських засадах через складну роботу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардеп: Депутати не можуть працювати на громадських засадах через складну роботу

443
Законотворча робота вимагає від народних депутатів значних зусиль, тому вони не можуть здійснювати свої повноваження на громадських засадах. Про це розповів перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики і забезпечення роботи Верховної Ради, народний депутат від БЮТ-"Батьківщина" Сергій Сас.
"Я хотів би побачити тих ентузіастів, які будуть здійснювати депутатську роботу на громадських засадах. У Верховній Раді набереться сотня депутатів, які займаються продуктивною законотворчою діяльністю. Всі інші ведуть свою діяльність з лобістських міркувань, або взагалі не займаються депутатськими обов'язками", - зазначив С. Сас.
За його словами, законотворча робота на практиці є досить важкою і кропіткою, тому не можна займатися нею факультативно.
"Ми маємо приклад багатьох держав, де парламентарії працюють на постійній основі. Якщо ми повертаємося обличчям до Європи, потрібно сприймати також дану норму", - додав С. Сас.
Нагадаємо, радник Президента Ганна Герман переконана , що в Раді потрібно залишити 225 депутатів замість 450 і змусити їх працювати на громадських засадах
"Що стосується депутатського корпусу, я думаю, що в Україні настав час не тільки в два рази скоротити кількість депутатів, а й запровадити такі принципи, щоб за депутатську роботу держава і платники податків не платили. Оскільки в парламенті немає бідних людей. І не буде їх таких бідних і в наступному парламенті. Це люди, які самі готові доплачувати Верховній Раді, аби лише там перебувати", - заявила Герман в ефірі "5 каналу".
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас