Тріше: Європейський центробанк продовжує програму викупу держпаперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: Європейський центробанк продовжує програму викупу держпаперів

Фондовий ринок
267
Європейський центральний банк (ЄЦБ) продовжує програму викупу держпаперів, незважаючи на те, що з березня 2011р. регулятор не купує облігації проблемних країн. Таку заяву зробив голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше на черговій прес-конференції, передає Reuters. Нагадаємо, сьогодні ЄЦБ залишив облікову ставку без змін - на рівні 1,5%.
"Програма продовжує діяти", - констатував Тріше, розвіявши раніше озвучені деякими оглядачами побоювання. Проаналізувавши останні коментарі зроблені керівниками ЄЦБ, аналітики припустили, що програма фактично була згорнута.
Наприкінці липня 2011 р. на екстреному саміті єврозони було схвалено рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги понад чинну програму на 110 млрд євро. Лідери єврозони домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування розміром 109 млрд євро, причому Європа виділить свою частину через стабілізаційний фонд EFSF на більш тривалі, ніж зараз, терміни та під більш низький відсоток. Крім того, угода делегує EFSF право викуповувати держоблігації на вторинному ринку за рекомендацією ЄЦБ або відкривати проблемним країнам кредитні лінії для непередбачених цілей.
Серед іншого, Тріше підтвердив уважне відстеження регулятором цінових ризиків. Він повідомив, що банки зможуть отримати в ЄЦБ шестимісячну позику в разі посилення бюджетно-боргової кризи в зоні євро, ставки з якого будуть прив'язані до ставок рефінансування на весь термін дії кредитної лінії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас