В уряді більше не хочуть покладатися на Фірташів, Пінчуків і Ахметових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді більше не хочуть покладатися на Фірташів, Пінчуків і Ахметових

1386
Україна повинна диверсифікувати структуру свого експорту, відзначають у вітчизняному МЗС, адже падіння в 2008-2009 роках експорту металургійної продукції на 60% і на 80% - експорту хімічної призвело до падіння на 15% ВВП України.
Як повідомляє прес-служба уряду, таку думку висловив заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко в ході відеоконференції з регіонами, участь у якій взяли представники Львова, Дніпропетровська, Харкова та Одеси.
"Щоб убезпечити себе від повторення подій 2008-2009 рр. на світовому ринку і не вводити економіку в стан колапсу, ми повинні працювати над тим, щоб структура і наповнення експорту були іншими", - зазначив дипломат.
У цьому контексті він підкреслив, що зменшення на 60% експорту металургійної промисловості та на 80% - хімічної викликало падіння ВВП України на 15%. "Щоб запобігти подібне в майбутньому, необхідно здійснити ряд кроків на державному рівні. Тому згідно з дорученням президента і уряду, ми сьогодні з міністерством економічного розвитку активно працюємо над створенням певної структури", - зазначив В. Майко.
Він уточнив, що йдеться про введення агентства для підтримки українських експортерів, а також фінансового інституту, який забезпечуватиме гарантування фінансових ризиків українських експортерів.
Як відомо, в Україні хімічну промисловість контролює бізнесмен Дмитро Фірташ, гірничо-металургійний комплекс - бізнесмени Рінат Ахметов та Віктор Пінчук і т.п.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас