Німецький банк спише борги Греції на мільярд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький банк спише борги Греції на мільярд доларів

515
Commerzbank, другий за величиною банк Німеччини, спише боргові зобов'язання Греції на загальну суму в 700 мільйонів євро (майже мільярд доларів). Про це 4 серпня повідомляє агентство Reuters з посиланням на кілька анонімних джерел.
Всього в цінних паперах уряду Греції Commerzbank тримає активи на три мільярди євро. Таким чином, під списання потрапить трохи менше четвертої частини всього пакета. Тим не менш, Reuters називає Commerzbank одним з основних потерпілих від порятунку Греції серед всіх великих банків єврозони.
Наприкінці липня керівники країн єврозони домовилися, що Грецію від економічної кризи будуть рятувати не тільки держави (шляхом виділення Греції кредиту по лінії ЄС і МВФ), а й приватні інвестори. Їм було запропоновано два варіанти: обміняти облігації Греції з близьким строком погашення на цінні папери з терміном погашення через 15 або 30 років або надати в 2012 році облігації до погашення, але отримати тільки 80 відсотків їх вартості. Обмін облігацій, як очікується, почнеться в серпні і закінчиться до вересня.
Reuters звертає увагу на те, що на балансі Commerzbank перебувають цінні папери з терміном погашення через 15 років. Тим не менше, їх все одно вирішено було списати, оскільки вони зафіксовані на рахунках банківської книжки (bank book), а не на торгових рахунках (trading book). Це означає, що вони повинні записуватися у звітах як витрати, а не включатися в них за їх ринковою ціною.
Наприкінці липня про збитки за грецькими облігаціями відзвітував також Deutsche Bank: його звітність показала, що активи в цих цінних паперах погіршили показники на 155 мільйонів євро.
Списання грецьких облігацій зафіксовані не тільки в Німеччині, а й в інших країнах єврозони, наприклад, у Франції. Там, як зазначає Reuters, списуються облігації з терміном погашення в 2020 році і раніше.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас