У Росії хочуть скасувати трудові книжки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії хочуть скасувати трудові книжки

1057
Мінздоровсоцрозвитку РФ вважає можливим скасувати трудові книжки з 2012 року. Про це заявив заступник голови відомства Олександр Сафонов.
"Трудова книжка повинна бути скасована. Саме трудовий договір є найефективнішим методом захисту прав працівника", - підкреслив заступник міністра.
При цьому Сафонов запропонував передбачити 10-річний перехідний період для тих людей, які звикли до трудової книжки, щоб вони змогли завершити трудову діяльність з цим документом.
"Раніше трудова книжка забезпечувала оформлення пенсійної справи. Тепер це замінює персоніфікований облік у ПФР. Цю функцію трудова книжка вже не виконує повністю", - пояснив заступник міністра. На його думку, трудова книжка морально застаріла ще й тому, що зникла система надання працівникові кваліфікації. "Кожна кваліфікація заробляється кар'єрою людини", - сказав Сафонов.
Ще в 2006 році голова комітету Держдуми Росії з праці та соцполітики Андрій Ісаєв зазначав, що скасування трудових книжок має стати одним з етапів реформування трудового законодавства в РФ. За його словами, дані документи "викликають складнощі між працівником і роботодавцем". Ісаєв зазначав, що заміною для трудових книжок могли б стати паспорт, диплом про освіту та рекомендації від колишніх роботодавців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас