США закликає Росію вступити в СОТ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США закликає Росію вступити в СОТ до кінця року

355
Президент США Барак Обама закликав Росію зняти останні перешкоди на шляху до СОТ і вступити в організацію до кінця року. Звернення президента США прозвучало під час розмови по телефону з президентом Росії Дмитром Медведєвим.
"Президент Обама підкреслив, що Росії необхідно провести роботу з іншими членами СОТ для того, щоб вирішити останні проблеми і успішно завершити переговори про вступ до організації до кінця року", - заявив прес-секретар Білого дому Джей Карні.
За словами Карні, в розмові з Медведєвим Обама згадав "істотний прогрес", якого Росії вдалося досягти на шляху вступу до міжнародної організації, повідомляє Reuters.
Напередодні звіт про телефонні переговори представила адміністрація президента Росії. "Глави держав детально обговорили ситуацію в переговорному процесі щодо вступу Росії до Світової організації торгівлі... У цьому зв'язку підкреслено, що рішення пріоритетного завдання - забезпечення членства Росії у СОТ до кінця поточного року - видається цілком реальним", - повідомила адміністрація президента.
Раніше деякі ЗМІ повідомили, що Саакашвілі погодився на вступ Росії до СОТ на переговорах з віце-президентом США Джозефом Байденом в Римі на початку червня. Газети, посилаючись на представника грузинської опозиції, відзначали, що офіційне рішення Тбілісі буде підтверджено на переговорах з Москвою в Швейцарії, дата яких уточнюється.
Росія не може приєднатися до СОТ доти, доки Грузія не дасть на це згоди. Справа в тому, що Грузія вже є членом СОТ, володіючи правом вето при вирішенні питання про вступ Росії в організацію. При цьому представники США неодноразово заявляли, що Вашингтон не буде чинити тиску на Тбілісі, і Москві самій треба усунути протиріччя, щоб отримати згоду на вступ до СОТ.
Росія веде переговори про приєднання до СОТ вже 17 років. Для вступу в організацію, яка покликана сприяти лібералізації міжнародної торгівлі, необхідна згода всіх 153 країн, які входять до неї.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас