Ъ: Нові мінімальні ціни на алкоголь не виженуть тіньовиків з ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ъ: Нові мінімальні ціни на алкоголь не виженуть тіньовиків з ринку

1604
Учасники алкогольного ринку по-різному поставилися до рішення уряду підвищити мінімальну ціну на спиртне. Великі виробники говорять про боротьбу з нелегалами, але є й ті, хто бачить у рішенні виключно спосіб заробити
"Ми підтримуємо підвищення мінімальної ціни, оскільки таку конкуренцію не витримують виробники неякісного вина. Таку ж норму потрібно ввести і в сегменті ігристих вин. Враховуючи витрати на виробництво, їхня ціна в роздробі не повинна бути менше 26 грн за півлітра" , - заявив у коментарі виконавчий директор компанії Золота балка Олег Колодій.
За словами директора з маркетингу холдингу Global Spirits (ТМ Хортиця, ТМ Шустов, ТМ Ореанда) Георгія Майорова, на частку тіньовиків припадає 25-30% ринку горілки. "Після введення мінімальних цін в 2008 році цей ринок скоротився до 5-10%. За нинішньої вартості спирту та інших витрат 0,5 л горілки не можуть коштувати дешевше 26,1 грн, - зазначив він. - У подальшому державі потрібно приділити особливу увагу посилення контролю за вартістю алкоголю в точках оптової реалізації, а також у невеликих роздрібних магазинах".
"Збільшення мінімальних роздрібних цін не вплине на догляд тіньовиків з ринку, вони просто будуть домовлятися з роздрібними мережами і доплачувати їм за представлення продукції на полицях. Адже ніхто не перевіряє вартість в роздробі, вона існує на папері. Великі гравці ринку вирішили заробити грошей. Собівартість вина невелика в порівнянні зі зборами роздрібних мереж. Щоб відбити витрати, учасники ринку ініціювали дозвіл підвищити ціни", - вважає керівник з розвитку бізнесу ТД Котнар Андрій Сологуб.
Кабінет міністрів вчора підвищив мінімальні ціни на алкогольні напої на 25-50%. Мінімальна ціна горілки збільшилася з 17,96 до 26,10 грн, тризіркового коньяку - з 26,32 грн до 33,08 грн, вина - з 12 до 18 грн.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас