Великобританія зніме заборону на копіювання дисків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія зніме заборону на копіювання дисків

522
Уряд Великобританії зніме обмеження на копіювання музики і фільмів з фізичних носіїв у цифровий формат. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Міністр у справах бізнесу Вінсент Кейбл підтримав ініціативу про те, що "архаїчний закон про авторське право" вимагає оновлення.
На думку прихильників реформи, люди, які вже давно переписують музику з CD і DVD-дисків для відтворення на комп'ютері або плеєрі, за фактом живуть зовсім в іншому часі ніж правовласники, які намагаються наступне обмежити. Наразі копіювання медіаконтенту з оригінальних носіїв офіційно вважається нелегальним. Таким чином, мільйони людей регулярно порушують закон, особливо не побоюючись відплати за це.
Як зазначають ЗМІ, дозволяючи копіювання музики і фільмів, уряд сподівається принести до бюджету мільйони фунтів за рахунок виходу на британський ринок легальних мережевих медіасервісів. Подібні проекти вже давно розробляють великі корпорації на зразок Google і Amazon.
При цьому після схвалення поправок вільне розповсюдження музики і фільмів через інтернет, як і раніше залишиться незаконним. Зміни торкнуться лише копіювання контенту для персонального використання.
Нагадаємо, найбільші американські провайдери домовилися з музичними і кінокомпаніями про заходи боротьби з інтернет-піратством.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас