Хакери зламали сайти 72 найбільших організацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хакери зламали сайти 72 найбільших організацій

Кримінал
218
Експерти з безпеки виявили найбільшу серію кібератак, в ході якої хакерам вдалося проникнути у закриті мережі 72 організації, серед яких ООН, урядові установи і компанії різних країн. Про це пише газета Guardian.
За версією компанії McAfee, що виявила незаконні дії, за атаками хакерів може стояти один і той же замовник. McAfee не стала називати його, заявивши лише, що йдеться про замовника на державному рівні.
За словами Джима Льюїса, експерта з центру стратегічних і міжнародних досліджень, думку якого наводить Guardian, за кібератаками може стояти Китай. Про це говорить список мереж, які зазнали атак: деякі з них представляють для Пекіна безпосередній інтерес.
Протягом п'яти років атак зазнали США, Тайвань, Індія, Південна Корея, В'єтнам і Канада. Серед міжнародних організацій, в мережі яких також змогли проникнути хакери, згадуються Асоціація держав Південно-Східної Азії, Міжнародний олімпійський комітет, Світове антидопінгове агентство, а також компанії, що займаються проблемами безпеки і високотехнологічним виробництвом.
При цьому мережі Міжнародного олімпійського комітету, так само як і декількох олімпійських комітетів інших країн, були зламані в процесі підготовки до ігор в Пекіні в 2008 році.
"Все вказує на Китай. Це могли бути росіяни, але набагато більше вказує на Китай, ніж на Росію", - говорить Люїс з центру стратегічних і міжнародних досліджень.
США і Великобританія, на його думку, не могли бути замовниками подібних хакерських атак, оскільки США "не стали б шпигувати за собою і британці не стали б шпигувати" за США.
Атак зазнали і великі міжнародні організації: у випадку з ООН хакери проникли у внутрішню комп'ютерну мережу секретаріату женевського бюро організації. Мережа була зламана ще в 2008 році, і протягом двох років хакерська присутність залишалося непоміченою, через що зловмисники мали доступ до секретних даних.
"Навіть ми були здивовані великою різноманітністю організацій, що зазнали атак, і спантеличені зухвалістю злочинців", - йдеться в 14-сторінковій доповіді McAfee, опублікованій в середу.
"Питання про те, як використовувалася ця інформація, залишається відкритим. Однак, навіть якщо вона використовувалася для переваги в конкурентній боротьбі або під час переговорів... йдеться про великий економічний збиток", - також говориться в доповіді.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас