Адвокат Король як і раніше має намір захищати екс-голову Держфінпослуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат Король як і раніше має намір захищати екс-голову Держфінпослуг

Кримінал
222
Відсторонений від захисту екс-голови Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Василя Волги адвокат Олег Король має намір подати клопотання про допуск його до даної справи.
"У мене як і раніше діє договір з Волгою, і ми подаємо повторно клопотання про допуск мене як захисника", - сказав він на прес-конференції в Києві в середу.
О. Король наголосив, що закон не передбачає обмеження щодо допуску однієї і тієї ж особи повторно до участі в кримінальній справі.
Він також зазначив, що постанова Печерського районного суду Києва, якою він був усунений від захисту В. Волги, оскарженню не підлягає згідно з нормою Кримінально-процесуального кодексу, яка датована ще 1960 роком.
За словами О. Короля, вперше захисник відсторонюється на цій стадії розгляду справи.
Адвокат також повідомив, що має намір подати скаргу до Вищої ради юстиції на суддю Печерського райсуду Вікторію Гаркаву, яка, за його словами, винесла рішення про усунення його від захисту В. Волги і не допустила на засідання, на якому розглядалося питання про обрання до підзахисного запобіжного заходу.
О. Король зазначив, що не знає, чи було належним чином висунуто В. Волзі звинувачення. За його словами, В. Волга повідомив йому, що 27 або 28 липня під час допиту, коли він перебував через біль у спині в стані, "коли він (В. Волга) не розумів навіть тих слів, які йому говорилися, в присутності якоїсь невстановленої особи, яку слідчий називав наданим йому захисником, йому нібито було висунуто звинувачення".
Як повідомлялося, у відношенні В. Волги було порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара розміром $500 тис. за попередньою змовою осіб.
В. Волга був затриманий 19 липня і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. 20 липня суд ухвалив рішення про тримання під вартою протягом двох місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас