Виробника Johnnie Walker оштрафували на 16 мільйонів дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробника Johnnie Walker оштрафували на 16 мільйонів дол

520
Британський виробник алкогольних напоїв Diageo, власник брендів Smirnoff, Johnnie Walker і Baileys, погодився заплатити владі США штраф за врегулювання справи за звинуваченням у хабарах. Про це пише газета The Financial Times. Сума штрафу складе 16 мільйонів доларів.
Комісія з цінних паперів і бірж (​​SEC) США запідозрила Diageo в дачі хабарів чиновникам в Індії, Таїланді та Південній Кореї. За даними SEC, концерн заплатив більше 2,7 мільйона доларів, щоб отримати преференції на ринках зазначених країн.
Зокрема, як стверджували в SEC, Diageo з 2003-го по 2009 роки заплатив близько 1,7 мільйона доларів 900 співробітників магазинів, де продається спиртне, щоб ті збільшували замовлення на продукцію концерну. В результаті компанія змогла отримати 11 мільйонів доларів прибутку.
Diageo є найбільшим у світі виробником і дистриб'ютором алкогольних напоїв. Чистий прибуток концерну в 2010 році склав 1,743 мільярда фунтів стерлінгів. Серед основних торгових марок компанії, крім Smirnoff, Johnnie Walker і Baileys, також Gordon's, Guinness і Sheridan's.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас