НБУ, АУБ та ВР ініціюють парламентські слухання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ, АУБ та ВР ініціюють парламентські слухання

24
13 лютого відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності Сергія Буряка та Президента Асоціації українських банків Олександра Сугоняка з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином. Мета зустрічі – координація зусиль та підвищення ефективності роботи над законопроектами, які регулюють банківську діяльність, – повідомив Президент АУБ.
Голові Верховної Ради запропоновано конкретні заходи щодо систематизації законотворчого процесу в питанні забезпечення функціонування та розвитку банківської системи країни. Зокрема, за ініціативою НБУ, профільного Комітету ВР та АУБ запропоновано провести парламентські слухання з питань законодавчого забезпечення банківської діяльності. Наголошено на необхідності надання Комітету з питань фінансів і банківської діяльності ролі головного координаційного центру законотворчої роботи щодо регулювання банківської діяльності.
Позитивно оцінивши внесені пропозиції, Голова ВР України підкреслив велике значення якісної підготовчої роботи до проведення парламентських слухань. Він наголосив на необхідності залучення до цієї роботи як народних депутатів, так і представників банківських та підприємницьких кіл.
Як зазначив Голова Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Сергій Буряк, досить успішна робота банківської системи в минулому році не дозволяє нам зупинятись на досягнутому. Необхідно не тільки продовжувати цю тенденцію, але значно посилювати її. Зокрема, якісного покращення потребують правові умови роботи банківської системи, – вважає Сергій Буряк.
Підсумовуючи результати зустрічі, Президент АУБ підкреслив позитивне значення координації дій профільного Комітету ВР, НБУ та АУБ щодо зняття правових перешкод для банківської діяльності. За словами Олександра Сугоняка, це принесе користь як економіці, так і країні в цілому.
За матеріалами:
АУБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас