Президент АУБ з приводу дій ДПА у Львівській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент АУБ з приводу дій ДПА у Львівській області

61
Асоціація українських банків, ознайомившись з ситуацією, що склалася у взаємовідносинах між АТ “Кредит Банк (Україна)” та Державною податковою адміністрацією у Львівській області за результатами перевірки дотримання банком податкового законодавства, змушена констатувати наступне.
Не піддаючи сумніву право державних податкових органів на перевірку банківських установ, Асоціація українських банків категорично виступає проти дій ДПА у Львівській області, яка за результатами перевірки невиправдано широко розповсюдила інформацію про “виявлені” нею порушення чинного податкового законодавства АТ “Кредит Банк (Україна)”. До того ж Господарський суд Львівської області визнав дії банку правомірними, а податкові повідомлення-рішення ДПА у Львівській області щодо нарахування податку на прибуток та фінансових санкцій недійсними.
Правильність дій АТ “Кредит Банк (Україна)” також підтверджено висновками спеціалістів науково-дослідного інституту фінансового права Державної податкової адміністрації України та Інституту держави і права АН України.
Не зважаючи на це, працівники ДПА у Львівській області в порушення статті 62 Конституції України, яка передбачає, що особа вважається невинуватою доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, продовжують поширювати відомості щодо зловживань з боку керівників АТ “Кредит Банк (Україна)”.
Створюючи через заяви у ЗМІ негативний імідж АТ “Кредит Банк (Україна)”, керівництво ДПА у Львівській області тим самим підриває ділову репутацію банку, як інституту громадської довіри. І не тільки цього банку, а всієї банківської спільноти.
Такі дії органу державної влади є неприпустимими та розцінюються Асоціацією українських банків як спроба тиску на керівництво банку, його працівників та клієнтів.
АТ “Кредит Банк (Україна)” є найбільшим банком західного регіону України, працює на ринку України з 1990 року (до 2001 року – Західно-Український комерційний банк), а його контрольний пакет належить іноземним інвесторам. За результатами останньої зустрічі Голови Правління АТ “Кредит Банк (Україна)” з Правлінням Kredyt Bank S.A. (Польща), що є його основним інвестором, підтверджені подальші спільні дії банків по залученню із Заходу значних грошових коштів для кредитування та фінансування українських підприємств.
Асоціація українських банків заявляє категоричний протест з приводу вищезгаданих протиправних дій ДПА у Львівській області, як повноважного представника держави. Підтримуючи позицію НБУ з цього питання, Асоціація українських банків наполягає, щоб усі подальші дії податкових органів щодо АТ “Кредит Банк (Україна)” здійснювалися виключно на підставі законності та коректності, без тиску на керівництво банку, його працівників та клієнтів. Без підриву довіри суспільства до влади, банку та банківської системи.
За матеріалами:
АУБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас