Греції допоможуть всі 16 держав єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греції допоможуть всі 16 держав єврозони

287
Всі 16 держав - членів зони євро висловили бажання вкласти гроші в черговий транш для Греції, яка відчуває фінансові труднощі, повідомила сьогодні Єврокомісія. Гроші повинні бути перераховані Афінам у вересні, і наразі допомагати готові все - навіть Іспанія та Італія, чия участь була під питанням, передає РБК.
"Всі країни єврозони готові брати участь в наступному транші фінансової допомоги Греції. Немає вказівок на те, що яка-небудь країна не виділить коштів для наступного траншу", - цитує Reuters представницю Єврокомісії Шанталь Х'ю.
Чутки про те, що в транші всеєвропейської допомоги можуть брати участь не всі, з'явилися на тлі посилення проблем Іспанії та Італії, які підняли прибутковість їх держоблігацій. Оскільки Греція отримує гроші під пільговий відсоток, могло вийти, що ці країни змушені будуть віддати гроші дешевше, ніж зможуть залучати їх для себе. Однак і цей варіант був передбачений виконавчим органом ЄС.
"Якщо вартість залучення коштів для будь-якої країни виросте, коли буде формуватися наступний транш, на цей випадок є механізм компенсації", - пояснила Х'ю.
Нагадаємо, наприкінці липня на екстреному саміті єврозони було схвалене рішення про надання Греції другого пакета фінансової допомоги понад програму на 110 млрд євро. Лідери єврозони домовилися, що Євросоюз і МВФ нададуть Афінам додаткове фінансування розміром 109 млрд євро, причому Європа виділить свою частину через стабілізаційний фонд EFSF на більш тривалі терміни, ніж зараз, і під більш низький відсоток.
Крім того, фінансовий сектор погодився брати участь у новій програмі порятунку Греції. Визначено, що внесок банків та інших інституціональних інвесторів в програму допомоги складе близько 37 млрд євро в 2011-2014 рр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас