Молодь зможе орендувати житло у держави — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Молодь зможе орендувати житло у держави

Казна та Політика
1379
Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву ініціює створення маневреного житлового фонду для здачі в оренду молоді без права викупу. Про це на прес-конференції сказав голова правління фонду Леонід Рисухін, повідомляють Українські Новини.
Він зазначив, що при оренді такого житла молодь буде оплачувати лише вартість комунальних послуг і витрати на обслуговування житла. Також, за його словами, передбачено ще 6 варіантів забезпечення житлом, зокрема, надання субсидій та різні форми кредитування.
Дана ініціатива є одним з варіантів забезпечення житлом молоді, передбачених законопроектом "Про особливості державної підтримки забезпечення молоді житлом". Згідно із заявою голови фонду, в серпні планується проведення громадського обговорення законопроекту в усіх регіонах країни, а у вересні - презентація та подача його до Верховної Ради.
Присутній на прес-конференції депутат Ради від фракції Партії регіонів Андрій Пінчук при цьому також зазначив, що законопроектом передбачена можливість створення молодіжних житлових кооперативів для будівництва багатоквартирного житла. Таким кооперативам планується безкоштовно надавати земельні ділянки для будівництва, до яких держава проведе всі комунікації.
За прогнозами Рисухіна, початок формування маневреного житлового фонду можливий з 2013 року, а повністю вирішити питання із забезпеченням молоді житлом завдяки програмі можна за 10-15 років.
У травні Кабінет Міністрів збільшив статутний фонд Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву на 31 млн грн. - до 91,35 млн грн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас