На дні Карибського моря знайшли підводний човен з кокаїном на 180 мільйонів дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На дні Карибського моря знайшли підводний човен з кокаїном на 180 мільйонів дол

893
Водолази Служби берегової охорони США і ФБР за підтримки ВМС Гондурасу виявили на дні Карибського моря підводний човен наркоділків, перехоплений і потоплений біля гондураського узбережжя 13 липня.
З човна дістали партію кокаїну загальною вартістю в 180 мільйонів доларів, передає Лента.ру.
Операція з вилучення наркотиків на поверхню тривала три дні. Як підкреслюють в береговій охороні США, це перша подібна процедура, проведена на глибині з потопленим судном наркоторговців.
Вилучені наркотики передані на зберігання американській стороні. За інформацією Reuters, йдеться про 6,8 тонн кокаїну. AP стверджує, що вилучено 7,5 тонн наркотику.
Саморобну субмарину наркоторговців перехопили в 26 кілометрах від атлантичного узбережжя Гондурасу, у водах департаменту Грасьяс-а-Дьос. Команда судна - п'ятеро осіб - здалася військовим, попередньо потопивши підводний човен. Військові встигли винести з субмарини два пакунки з наркотиками, однак решта партії потонула разом із судном.
Наркокартелі часто використовують підводні човни для перевезення нелегального товару з Південної Америки до Мексики, а звідти в США. Як правило, подібні транспортні засоби збираються в Колумбії кустарним способом. Середня саморобна субмарина не перевищує 30 метрів в довжину, має вантажопідйомність до 10 тонн і здатна долати відстань до 8000 кілометрів. Човен будується таким чином, щоб у разі виявлення команда могла оперативно його потопити.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас