Старатегію розвитку столиці затвердять восени, після громадських обговорень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Старатегію розвитку столиці затвердять восени, після громадських обговорень

Казна та Політика
142
"Генеральний план розробляється на підставі Стратегії економічного розвитку міста Києва. Ми сподіваємося, що Стратегія буде затверджена восени цього року, після проведення громадських обговорень, які зараз активно тривають, і вже після її затвердження буде завершена розробка Генерального плану", - зазначив директор КП "Науково-дослідний та проектний інститут Генерального плану Києва" Сергій Броневицький, повідомили УНН в прес-службі КМДА.
"Обидва документи тісно взаємопов'язані. Стратегія містить основні напрями розвитку Києва, шляхи вирішення проблемних питань міста, які будуть деталізовані в Генплані. Тобто, Стратегія визначає місію розвитку Києва, мета розвитку міста на найближчі роки та основні проблемні питання, а в Генеральному плані вони активно опрацьовуються і деталізуються з конкретною прив'язкою до місцевості, з конкретними кількісними показниками. І відразу після затвердження Стратегії восени цього року, на обговорення і на затвердження Київської міської ради буде представлений і Генплан столиці", - поінформував Броневицький.
Він додав, що після затвердження на сесії Київради і узгодження Кабінетом Міністрів України нового Генерального плану міста, профільні структури будуть щорічно здійснювати моніторинг реалізації зазначеного документа.
"Законодавством передбачено, що кожні 5 років, за необхідності, можна вносити коректування в генеральний план в тих чи інших розділах. Адже передбачити життя такого мегаполіса з точністю до останньої букви, або цифри неможливо, навіть на 5 років, тому будуть вноситися певні корективи", - зауважив директор комунального підприємства.
Як повідомлялося, Стратегія економічного розвитку Києва спрямована насамперед, на підвищення якості життя громадян.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас