Білл Гейтс витратить 41 мільйон дол на туалети для бідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білл Гейтс витратить 41 мільйон дол на туалети для бідних

284
Після довгих років боротьби з малярією, СНІДом, голодом, нестачею питної води в країнах третього світу, Гейтс вирішив взятися за туалети.
Благодійний Фонд Білла і його дружини Мелінди витратить в цілому $41 мільйон на розробку туалетів, які будуть доступні для жителів найбідніших країн, пише Кyivpost.
В офіційній заяві фонду йдеться, що винахід туалету "став важливою віхою в історії гігієни і врятував мільйони людських життів від смерті. Однак з 1775 року, коли з'явилася перша вбиральня, технології в цій частині просунулися не так далеко".
Для звичайних туалетів необхідні вода і каналізація, що ускладнює їх появу в багатьох бідних країнах.
Через це понад 2,5 млрд людей на планеті сьогодні не мають доступ до одного з найважливіших благ цивілізації. Це в свою чергу призводить до поширення небезпечних шлунково-кишкових захворювань. Щорічно вони забирають життя 1,5 млн дітей по всьому світу.
41 млн дол з Фонду Гейтса буде витрачено на 8 грантів для дослідників з американських університетів, які поставили на меті розробити туалети, які не потребують каналізації, а тому придатні для використання в бідних країнах.
Серед проектів, на розробку яких підуть гроші засновника Microsoft, є й досить оригінальні, наприклад, проект передбачає перетворення відходів на електрику за допомогою мікрохвильового випромінювання. Інший проект передбачає як джерело енергії для переробки відходів сонячні батареї.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас