КБС пропонує обмежити кількість філій іноземних банків у банківській системі України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБС пропонує обмежити кількість філій іноземних банків у банківській системі України

40
Президент Київського Банківського Союзу, народний депутат України Леонід Черновецький звернувся до Голови Національного банку України з рядом зауважень до проекту Закону «Про внесення змін до Закону України «Про банки і банківську діяльність» (щодо надання іноземним банкам права відкривати на території України філії), розробленого Національним банком України.
Зміни, які пропонує внести в законопроект Леонід Черновецький спрямовані, перш за все, на недопущення порушення інтересів клієнтів філій іноземних банків та недопущення створення перепон для розвитку банківської системи України.
Зокрема, для недопущення втрати національного банківського капіталу та фінансово-економічної незалежності держави, а також для створення сприятливих умов для розвитку банківської системи України, пропонується на законодавчому рівні обмежити кількість філій іноземних банків у банківській системі України, доповнивши ст. 24 Закону частиною 6 у наступній редакції: «Частка філій іноземних банків у банківській системі України не може бути більшою 25 відсотків від кількості зареєстрованих в Україні банків».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас