Коста-Ріка ввела трирічний мораторій на розробку родовищ нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коста-Ріка ввела трирічний мораторій на розробку родовищ нафти

Енергетика
183
Влада Коста-Ріки ввели трирічний мораторій на розробку родовищ нафти на півночі країни, що може торкнутися інтересів нафтових компаній із США, повідомило агентство Нотімекс.
Новий міністр навколишнього середовища, енергетики та телекомунікацій Коста-Ріки Рене Кастро пояснив, що причинами такого рішення стало серйозне зростання цін на нафту в порівнянні з 1995 роком, коли схвалювався закон про вуглеводневі ресурси, а також постійні розливи нафти, що загрожують навколишньому середовищу.
"Нам видається, що трирічного мораторію буде достатньо, щоб внести необхідні корективи в наше законодавство", - сказав міністр.
Схвалення владою Коста-Ріки рішення про мораторій зачіпає в першу чергу інтереси компанії Mallon Oil Company з США, яка претендує на отримання ліцензії на розробку родовищ вуглеводнів на півночі Коста-Ріки.
Кастро особливо підкреслив, що американська компанія повинна буде виконувати це рішення, причому, коста-риканський уряд має намір випустити на цей рахунок спеціальну постанову.
"У будь-якому випадку розгляд заявок (на одержання ліцензій), незалежно від стадії їх проходження, буде заморожено", - додав Кастро.
Нагадаємо, раніше Ірак оголосив про те, що рівень видобутку нафти в країні досяг 2,75 млн бар. на добу.
У короткостроковій перспективі збереження тренда, як вважають експерти, обіцяє додаткові прибутки компаніям в Іраку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас