Google Chrome обійшов Firefox за популярністю в Британії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google Chrome обійшов Firefox за популярністю в Британії

358
Браузер Google Chrome в липні вперше посів друге місце за популярністю серед британських інтернет-користувачів, випередивши Mozilla Firefox і поступаючись тільки Microsoft Internet Explorer, згідно з даними аналітичного сайту Statcounter.
Популярність Chrome, перша версія якого вийшла всього три роки тому, обумовлена ​​як функціональними перевагами програми (у тому числі високою швидкістю роботи), так і масштабною рекламною кампанією - Chrome став першим продуктом Google, рекламованим по британському телебаченню, пише Guardian.
У результаті Chrome зумів посісти у Великобританії в липні другу позицію з часткою в 22,1% (у Firefox - 21,7%, у Internet Explorer - 45,5%).
У світовому масштабі, за даними Statcounter, Сhrome поки посідає третє місце за популярністю (22,1%) після Firefox (28%) і Internet Explorer (42,5%). Однак частки останніх знижуються (особливо швидко втрачає прихильників браузер Microsoft), тоді коли популярність Chrome стійко зростає - рік тому його частка складала всього 10%.
Втім, за даними іншого джерела веб-аналітики NetMarketshare, успіхи Сhrome у світовому масштабі не настільки вражаючі (частка - 13,5% інтернет-користувачів, у Internet Explorer - 52,7%, у Firefox - 21,5%).
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас