КБС проти виправлень АУБа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КБС проти виправлень АУБа

35
Київський Банківський Союз категорично виступає проти голосування у Верховній Раді 6 лютого 2003 року виправлень до Закону України «Про запобігання і протидію легалізації (відмиванню) коштів, отриманих злочинним шляхом».
На засіданні Комітету з питань фінансів і банківської діяльності Асоціація Українських Банків висловила іншу точку зору, і Комітет практично одноголосно підтримав винесення даних виправлень на голосування. Утрималися тільки Сергій Терьохін і ще один член Комітету, що відзначив неспроможність виправлень із правової точки зору.
Коментує Президент Київського Банківського Союзу, народний депутат України Леонід Черновецький: «Законопроект, що передбачає внесення змін в закон по відмиванню коштів, виписаний украй непрофесійно, деякі його положення суперечать чинному законодавству. Цей законопроект підготував досить професійний законодавець, Сергій Григорович Осика, що, однак, не має достатньої інформації про практичну банківську діяльність і представляє, умовно говорячи, бюрократичну частину парламенту. Прийняття і реалізація на практиці пропонованих змін, у тому числі і таких, котрі дозволять будь-якого банкіра невідомо за що засудити до 12-літнього тюремного ув'язнення, фактично приведе до посилення олігархічних груп і підриву незалежності банківської системи.
Моя позиція в цьому питанні погоджена з банками-членами Київського Банківського Союзу. У зв'язку з цим я думаю, що позиція Асоціації Українських Банків не обговорювалася з її членами. Це питання окремий, що підлягає серйозному аналізу. Тому я виступаю категорично проти того, щоб АУБ виступала від імені банків по важливих законодавчим і іншим питанням, не погодивши свою позицію з банками-членами АУБ і, таким чином, фактично не маючи на це повноважень».
За матеріалами: КБС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас