Економіку США врятують за рахунок бюджету Пентагону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіку США врятують за рахунок бюджету Пентагону

Казна та Політика
1367
США уріжуть військовий бюджет на 350 мільярдів доларів за 10 років. Таке рішення стало частиною плану, що передбачає скорочення держвитрат і збільшення стелі держборгу країни, схваленого 31 липня Бараком Обамою та лідерами республіканців і демократів у Конгресі США.
Про досягнуті домовленості повідомляється на сайті Білого дому.
Усього в ході реалізації двоетапного плану держвитрати будуть урізані на 2,5 трильйона доларів. На першому етапі, який розпочнеться одразу після схвалення Сенатом законопроекту, США уріжуть витрати на трильйон доларів за десять років.
Решту скорочень - півтора трильйона доларів - належить схвалити до 23 листопада спеціально створюваному для цих цілей в Конгресі комітету. На голосування друга частина поправок до бюджету буде винесена 23 грудня. Про те, які ще сфери та програми, крім оборонної, торкнеться скорочення бюджетів, не повідомляється, проте відомо, що не будуть урізані витрати у соціальній сфері та охороні здоров'я, в тому числі, для людей старшого віку.
Ліміт держборгу США, за даними чиновника, ім'я якого не розголошується, буде підвищений щонайменше на 2,1 трильйона доларів. Чи буде це лише першим етапом підвищення, не уточнюється. Раніше повідомлялося, що схвалений лідерами Конгресу план зможе дозволити США взяти в борг на 3 трильйони доларів більше за встановлену зараз стелю в 14,29 трильйона доларів.
Згода між Обамою, лідером республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнеллом (Mitch McConnell) і лідером демократичної більшості в Сенаті Гаррі Рідом була досягнута перед загрозою технічного дефолту. У випадку, якщо до 2 серпня Сенат і Палата представників Конгресу США не проголосують за схвалення виробленого спільно плану, Сполучені Штати оголосять про нездатність розплачуватися за зобов'язаннями. На думку ряду аналітиків, дефолт найбільшої економіки світу призведе до важких наслідків.
Лідери партій в Сенаті та Палаті представників вже пообіцяли довести повні умови угоди до відома однопартійців у понеділок перед тим, як в нижній і верхній палатах Конгресу відбудуться відповідні голосування. Остаточної впевненості в тому, що пакет заходів щодо запобігання дефолту буде схвалений, досі немає, оскільки ряд конгресменів обох партій висловили сумніви в його ефективності.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас