Міносвіти вимагає від вузів брати за навчання розумну суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти вимагає від вузів брати за навчання розумну суму

Казна та Політика
306
Міносвіти вимагає від вузів не допустити завищення розміру плати за навчання і привести його у відповідність до законодавства, йдеться в листі міністерства, направленому керівникам вузів.
"Міністерство наголошує на необхідності термінового здійснення заходів щодо приведення розміру оплати за навчання у відповідність до законодавства та недопущення підвищення плати за надання платних освітніх послуг у 2011/2012 навчальному році більш ніж на офіційно визначений рівень інфляції за попередній календарний рік", - говориться в листі.
Відомство відзначає, що йому надходять звернення від абітурієнтів щодо необґрунтованого підвищення плати за навчання в деяких вузах на 2011/2012 навчальний рік.
"Міністерство звертає увагу керівників вузів, що порядок надання платних освітніх послуг державними і комунальними навчальними закладами визначає, що встановлення вартості платної освітньої послуги повинне здійснюватися на основі економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних з її наданням", - підкреслюється в листі.
Крім того, міністерство відзначає, що згідно з пунктом 6 статті 64 закону "Про вищу освіту" розмір плати за весь строк навчання або за надання додаткових освітніх послуг встановлюється вищим навчальним закладом у гривнях з урахуванням офіційно визначеного рівня інфляції за попередній календарний рік.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас