Україна за п'ять років збільшила експорт овочів у Росію в 17 разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна за п'ять років збільшила експорт овочів у Росію в 17 разів

Аграрний ринок
385
За останні 5 років обсяги експорту овочевої продукції в Росію з України збільшилися в 17 разів.
На сьогоднішній день виручка українських експортерів овочів від поставок в Росію досягає $80 млн., завдяки чому Україна увійшла в сімку найбільших постачальників, випередивши такі країни, як Іспанія, Єгипет, Бельгія, Франція і Німеччина, повідомляє АПК-Інформ: овочі & фрукти.
На сьогоднішній день основною статтею експорту до Росії з України є тепличні овочі. Україна поставляє до Росії томатів майже на $47 млн. і огірків на $14 млн.
Значною, але поки нестабільною статтею експорту є цибуля ріпчаста. Також зростають поставки овочів борщового набору і заморожених овочів.
Агентство прогнозує, що в сезоні-2011/12 обсяги поставок свіжої та замороженої плодоовочевої продукції з України до Росії можуть істотно збільшитися завдяки прогнозам значного зростання виробництва і зниження цін на овочі.
Крім того, очікується розширення географії українського експорту овочів.
Нагадаємо, раніше глава українського уряду Микола Азаров заявив, що домагається стабілізації цін на овочі та фрукти. Як повідомляється, в травні прем'єр перевірить рівень виконання доручення уряду з будівництва в регіонах оптових ринків та овочесховищ.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас