Адвокат: Волга утримується в СІЗО незаконно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Адвокат: Волга утримується в СІЗО незаконно

Кримінал
363
Колишній глава Держкомісії з регулювання ринків фінансових послуг Василь Волга утримується в СІЗО незаконно, стверджує його адвокат Олег Король.
"Станом на 12 годину ночі п'ятниці, 29 липня, закінчився 10-денний термін утримання під вартою Волги, як підозрюваного. Звинувачення йому висунуто не було належним чином, в належній формі, як це передбачено Кримінально-процесуальним кодексом. Тому зараз він, фактично, утримується в ізоляторі незаконно", - сказав О. Король журналістам у понеділок перед початком судового засідання, на якому буде розглядатися клопотання прокуратури про усунення захисника від даної справи.
О. Король також повідомив, що до В. Волги і до нього самого співробітники СІЗО незаконно застосували силу.
"Співробітники СБУ ізолятора тимчасового утримання зроби порушення закону, а саме - обмежили мене в побаченні з Волгою дуже нахабним способом. Його (В. Волгу - ІФ) просто поза його волею і, незважаючи на протести, кинули на носилки і понесли в невідомому напрямку, а потім застосували до мене фізичну силу, викинули з ізолятора, побили мене", - сказав адвокат, продемонструвавши журналістам садно на лівій руці.
О. Король повідомив, що стан здоров'я його підзахисного критичний, позначається операція на хребті. За словами адвоката, зокрема, В. Волга не може ходити.
Як повідомлялося, проти В. Волги було порушено кримінальну справу за ст.368 ч.3 Кримінального кодексу за підозрою в отриманні хабара розміром $500 тис. за попередньою змовою осіб.
В. Волга був затриманий 19 липня і перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. 20 липня суд ухвалив рішення про тримання під вартою протягом двох місяців.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас