У Росії визначено вік ідеального працівника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії визначено вік ідеального працівника

94
Проведене опитування показало, що більшість роботодавців вважає найбільш ефективним віком для своїх працівників - від 25 до 34 років.
Дві третини (62%) російських роботодавців вважають найбільш ефективними працівників віком від 25 до 34 років, стверджують фахівці дослідницького центру Superjob.ru. Серед переваг таких працівників респонденти вказали молодість, амбітність, неординарний підхід до вирішення завдань, а також прагнення до кар'єрного росту.
"Є прагнення пізнавати новий, свіжий погляд на багато питань. І амбіції разом зі спрагою грошей теж ніхто не відміняв", - пояснюють роботодавці. Лише 5% опитаних твердо впевнені, що ефективність працівників від віку не залежить.
"У віці 24-36 років людям легше генерувати нові ідеї. У цьому віці в людини з'являється необхідний базис для вибудовування власної кар'єри: є освіта, але вона ще досить молода, і мізки ще, так би мовити, свіжі", - вважає Артемій Сичов, декан факультету психології Вищої школи соціально-управлінського консалтингу.
На його погляд, саме на цей вік припадає максимальний кар'єрний ріст і велика частина професійних досягнень. Далі, з 36 і приблизно до 50, йде підтримка досягнутих результатів. На його думку, в передпенсійному та пенсійному віці починаються роздуми про сенс життя, і, відповідно, є два можливих варіанти: або людина знаходить його в роботі і тоді реалізується там дуже непогано, або втрачає до неї інтерес (тобто працездатність співробітника значно знижується).
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас