Відмову Медведєва відвідати Севастополь пояснили газовими суперечками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмову Медведєва відвідати Севастополь пояснили газовими суперечками

Енергетика
547
Президенту Росії Дмитру Медведєву не вдалося відзначити свято ВМФ в Севастополі через розбіжності з газового питання. Російська газета "Коммерсант" стверджує, що Кремль зумовив візит президента Росії до Севастополя підписанням там угоди по об'єднанню "Газпрому" і "Нафтогазу". Оскільки Київ з цим не погодився, то президент Росії ухвалив рішення не летіти на Україну і відсвяткував 31 липня День ВМФ в російському Балтійську.
Газета зазначає, що Москва від початку хотіла, щоб президент відзначив цей день на базі Чорноморського флоту РФ в Севастополі. Справа в тому, що минулої весни Медведєв підписав з Україною угоду про продовження перебування ЧФ у Криму до 2042 року. Проте здійснити задум не вдалося.
Представники "Газпрому" наприкінці 2000-х неодноразово заявляли, що хотіли б одержати доступ до газотранспортної системи України, проте місцевий уряд відмовився її продавати. При цьому з 2010 року сторони ведуть переговори про злиття "Газпрому" і "Нафтогазу", проте жодних конкретних кроків в цьому напрямку зроблено не було.
Зараз "Нафтогаз" є повністю державним підприємством. Компанія не тільки займається проектами з видобутку нафти і газу, а й управляє магістральними трубопроводами на території України.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас